Gordon zegt compleet van slag te zijn geweest toen hij deze week opnieuw aankwam op Mykonos. Op het Griekse eiland liep hij vorig jaar bij een aanrijding negen botbreuken en een hersenschudding op.

"De emoties van die avond kwamen ineens weer naar boven. Het was de meest indrukwekkende en traumatische ervaring van mijn leven", vertelt de zanger, die woensdag zijn 48ste verjaardag vierde, in De Telegraaf.

De bestuurder die Gordon heeft aangereden, is na het ongeluk doorgereden. De zanger heeft het idee dat hij als een "stuk vuil werd achtergelaten". "Ik balanceerde op het randje van de dood. Dat is zo’n bizar idee. Dat vergeet ik nooit meer."

Gordon keerde terug naar Mykonos om het ongeval van vorig jaar te verwerken. Na de aanrijding zegt hij zich eenzaam te hebben gevoeld. "Ik was ook moederziel alleen. Zo ver weg van huis, zwaargewond en vechtend voor mijn leven."

"Ik ben tot het inzicht gekomen dat het leven in één seconde compleet anders kan lopen. Sterker nog, dat het zomaar over kan zijn", reflecteert de zanger. "De afgelopen maanden waren dan ook heel dubbel voor me. Aan de ene kant zielsgelukkig dat ik er nog ben, aan de andere kant ben ik echt getraumatiseerd."

'Heel betrekkelijk'

De zanger vertelt in De Telegraaf dat beroemdheid en de dingen die daarbij komen kijken, "heel betrekkelijk" zijn. "Uiteindelijk gaat het er om dat je gezond en gelukkig bent, en dat je vrienden hebt die voor je zorgen als je in nood zit. Als je gezond bent, heb je duizend wensen.. ben je dat niet, dan heb je er maar één", besluit Gordon.

In 2015 kondigde de zanger aan een punt te zetten achter zijn zangcarrière. Vorige maand is hij begonnen met de opnamen van zijn laatste studio-album.