De Belgische Christophe Haddad was deze week slachtoffer van een gewapende overval in een telefoonwinkel in Las Vegas. Een overvaller dwong de acteur met een pistool op de grond te gaan liggen. 

''Ik had zomaar een kogel door mijn kop kunnen krijgen'', vertelde de 37-jarige acteur woensdag in RTL Boulevard.

"Ik stond aan de counter, ik was er de enige klant. Op een bepaald moment komt een jonge Amerikaan binnenlopen. Hij riep 'Dit is een overval' en dwong me op de grond te gaan liggen. Hij droeg een pistool, toen nog op de grond gericht. Eerst dacht ik dat het niet echt was", vertelde Haddad, vooral bekend van zijn rol van Nick Sanders in Goede tijden, slechte tijden.

De overvaller haalde met behulp van het winkelpersoneel de balie leeg. ''Op een bepaald moment richtte hij zijn pistool op mij en droeg me op weer op te staan, anders zou hij op me schieten. Het was hem menens. Ik heb hem mijn portefeuille gegeven."

Rustig

"Daarna stuurde hij ons naar achteren in de winkel en droeg me op geen onverwachtse beweging te maken. Niemand kon ons daar zien, er kon daar van alles gebeuren. Toch bleef ik rustig. Ik had totaal geen angst om te sterven, al voelde ik wel de adrenaline." 

"Pas toen hij weer buiten was met zijn iPhones als buit, realiseerde ik me dat ik een kogel door mijn kop of rug had kunnen krijgen."

Dankbaar

De acteur blikt met een foto op Instagram terug op de winkeloverval. "Zo dankbaar dat er niet is geschoten. Zo dankbaar dat ik leef!!!'', schrijft Christophe bij de foto die hij maakte toen de politie er al was.