Katja Schuurman heeft moeten leren hoe ze zich kan inhouden bij het gebruik van Photoshop. "Het is zo verleidelijk dingen weg te laten."

In gesprek met tijdschrift Wendy vertelt de presentatrice dat haar verloofde Freek van Noortwijk een fotoshoot zag waarbij ze zo gephotoshopt was dat hij haar niet herkende. "Dat is toch ook erg? Ik vind het leuk om er goed uit te zien, een mooie jurk, een leuk pakje, te gek, maar waar gaat het nou om?"

Enige ijdelheid is de 41-jarige Schuurman niet vreemd, maar het moet haar vooral niet te veel tijd kosten. IJdelheid bij anderen vindt ze fascinerend. "Ik google weleens op mensen die veel in hun gezicht laten doen en dat intrigeert me mateloos. Ik zag Angelina Jolie in een film zonder make-up, ik keek daardoor zo veel meer naar binnen bij haar."

De actrice en presentatrice zegt een voorkeur te hebben voor een minder gepolijst uiterlijk. "Ik merk dat ik liever naar een verkreukelde vrouw kijk dan naar zo'n ijdele opgepoetste actrice. (...) Ik ben nooit een modepoppetje geweest. Woorden als 'fashionista', 'musthave' en 'clutch' vind ik echt verschrikkelijk."