Willibrord Frequin en prins Claus waren 'maatjes' van elkaar. De journalist in ruste kan naar eigen zeggen meerdere bladen over de prins volschrijven, maar dat zou niet in hem opkomen. "Dat is de intimiteit die ik met hem had."

"Hij zag in mij een kameraad bij wie hij ook eens zijn hart kon luchten. O, we hadden het zo gezellig met mekaar", zegt de 74-jarige Frequin in gesprek met de Volkskrant.

Tijdens hun eerste ontmoeting zei Frequin tegen de in Duitsland geboren Claus van Amsberg een enorme hekel aan Duitsers te hebben. Volgens de presentator floepte die opmerking er zomaar uit, maar de reactie van Van Amsberg verraste hem.

"Ik dacht: Frequin, nou kun je het wel schudden. Hij zei: 'Dat zou ik ook hebben.' Toen was het ijs gebroken. Claus was erg gecharmeerd van mij. We zaten naast elkaar in het vliegtuig, over onze vrouwen te praten. En over onze schoonmoeders. En over stappen."

Parijs

De in 2002 overleden echtgenoot van prinses Beatrix zou volgens Frequin vooral buiten de Hollandse landsgrenzen zijn vertier hebben gezocht, omdat hij in Nederland niet echt uit kon gaan: "Want hij was een keer naar café Hoppe in Amsterdam geweest en toen hadden die obers gelijk De Telegraaf gebeld, dus hij ging naar Düsseldorf en Parijs."

Willibrord Frequin was twintig jaar lang verslaggever voor het KRO-programma Brandpunt en maakte later programma's voor RTL4 en SBS6.

Hoewel prins Claus wist dat Frequin journalist was, zou hij hem in zijn omgeving hebben toegelaten. "Ja, Frequin, maar we hebben je nagetrukken, heur. Je staat bekend als weliswaar heel lastig, maar ook heel betrouwbaar", zou Claus tegen Frequin hebben gezegd.