André Rieu en zijn vrouw Marjorie gingen in therapie voor ze aan kinderen begonnen. De violist en zijn vrouw wilden de negatieve gevoelens die ze hadden na het verlaten van het huis van hun ouders achter zich laten.

Aan De Telegraaf vertelt de 66-jarige Rieu dat zijn ouders snobistisch waren en dat er thuis weinig ruimte was voor gezelligheid. 

"Als ik al eens plezier had zeiden ze: André, van jou komt niets terecht, wees eens serieus." De ouders van Marjorie waren nog ernstiger dan de zijne, zo meent Rieu.

Voordat de violist en zijn vrouw aan kinderen wilden beginnen, wilden ze eerst hun 'psychologische rotzooi' opruimen. "Dat duurde jaren, maar we zijn nu nog steeds iedere dag blij dat we dat hebben gedaan. Het heeft ervoor gezorgd dat we heel anders in het leven staan dan toen we nog thuis woonden."

Inrichting

Rieu raadt iedereen die worstelt met zijn verleden aan om in therapie te gaan. "Anders sleep je je hele leven de woede en spijt met je mee." Zijn oudste zus leeft volgens de violist al achttien jaar in een inrichting. "Dat vind ik heel triest en sneu. Gelukkig heeft zij geleerd plezier in het leven te hebben, mede dankzij mijn muziek."