De moeder van Dotan weet als geen ander hoe populair de zanger is bij vrouwen. "Ik heb het idee dat ik de meest gewilde schoonmoeder ben."

"Maar een schoondochter heb ik nog niet", zegt Patty Harpenau in Story.

"Dotan is een gezonde jongen en heeft natúúrlijk dates. Maar er is, voor zover ik weet, nog niet een speciaal iemand in zijn leven."

Volgens Harpenau heeft de 29-jarige zanger nauwelijks tijd voor de liefde. "Hij zegt zelf altijd dat hij verliefd is op zijn muziek. Die staat voor hem op de eerste plaats en gaat vóór alles. Maar single of niet, het belangrijkste is dat hij gelukkig is. Dan ben ik als moeder ook gelukkig."

Bussen en vliegtuigen

Dotan reist met zijn muziek momenteel de wereld over. "Hij is net terug uit de Verenigde Staten", vertelt Harpenau, die zelf bekend werd als kunstschilderes.

"Hij leeft in bussen en vliegtuigen; momenteel is hij in IJsland. Het is jammer dat ik mijn zoon nu met de wereld moet delen, maar dit succes is hem zo gegund. Ik ben heel erg trots op hem. Niet zozeer op hem als zanger, maar als mens en hoe hij het doet. Hij laat zich niet gek maken."