Xess Xava, het zoontje van Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau, is zaterdagavond gedoopt in een kerk op Ibiza. Het stel publiceerde zondagavond foto's van de ceremonie op Instagram.

"Mijn lieve zoon, je bent mijn engel en ik zal van je houden tot mijn dood", schrijft Sneijder-Cabau bij de foto. Hun zoontje is in dezelfde kerk gedoopt als de 31-jarige presentatrice.

"De keuze om jou deze zegen te geven kwam van mij, maar weet dat je vanaf de eerste dag dat je kunt praten vrij bent in je keuzes", aldus Sneijder-Cabau. Er werd besloten om alleen directe familie van het koppel uit te nodigen bij de plechtigheid.

Het koppel wilde absoluut niet gestoord worden door pers bij de intieme bijeenkomst. Om die reden besloten ze een dag later zelf foto’s te publiceren.

Katholiek

Sneijder en Sneijder-Cabau zijn van plan om hun zoontje katholiek op te voeden, maar willen hem dit geloof niet opleggen. "Als Xess ouder is, kan hij uiteindelijk zelf bepalen of hij überhaupt wil geloven, wat hij dan wil geloven en op wat voor manier hij dat praktiseert", zei ze daarover in maart.

Xess Xava werd op 15 oktober 2015 geboren en is het eerste kindje van het stel. De 32-jarige voetballer heeft al een zoontje, Jessey, uit zijn huwelijk met jeugdliefde Ramona.