Koos Alberts hoopt dat zijn goede vriendin Renée de Haan meer waardering krijgt, nu ze is overleden. "Jazeker mag je Renée de Haan de vrouwelijke André Hazes noemen. De Haan was een vrouw met een superstem die behoorlijk werd miskend", zegt de volkszanger in De Telegraaf maandag.

"Zij had een hele aparte stem, heel mooi, die je uit duizenden kon herkennen. Zij kon echt geweldig zingen en had veel meer kunnen bereiken", meent Alberts.

Volgens hem heeft De Haan minder succes gehad dan ze had kunnen hebben door de inhoud van haar liedjes. "Zij had het hart op de tong en dat wordt niet altijd door iedereen geaccepteerd."

Alberts wilde altijd al een nummer met haar opnemen, maar dat is er nooit van gekomen. Daar heeft de 69-jarige zanger nu spijt van. "Zo zie je maar weer, op deze leeftijd moet je echt niet uitstellen, maar gewoon doen."

Afgelopen zaterdag 2 juli overleed de zangeres op 61-jarige leeftijd aan darmkanker. De Amsterdamse scoorde in de jaren tachtig hits met Mannen (Steeds weer de verkeerde) en Vuile huichelaar.

Video: Renée de Haan - Vuile huichelaar