Saskia Noort heeft af en toe het gevoel dat mannen geïntimideerd kunnen zijn door haar. "Dat heeft niks met ijdelheid of narcisme te maken."

"Het is wat ik zie en ervaar", vertelt de schrijfster van Huidpijn in gesprek met het AD.

"Mannen vinden mij interessant, en willen ook best met mij een nacht, of meer, mee naar huis." De schrijfster zegt dat mannen uiteindelijk meestal toch willen dat ze voor hen kookt. "De meeste geliefdes konden niet met mijn roem, als je dat zo wilt noemen, omgaan."

Dat maakt het voor Noort ingewikkeld om een nieuwe liefde te vinden. "Ik heb een nieuwe foto van mijzelf op de omslag van mijn boek. Zwart-wit, ik lach niet uitbundig en hou mijn hoofd ook niet schuin. Een don't fuck with me-foto, zo je wilt. In ieder geval een sterke en krachtige. Dat hoort bij het boek natuurlijk."

"Een vriend zei meteen: 'Schitterende foto, maar deze moet je maar niet op Tinder zetten.' Nou zit ik sowieso niet op Tinder, maar dat is dus wat zo'n foto doet. Mannen schrik aanjagen. Dat vind ik vreemd. Waar vrouwen ongelofelijk zouden vallen op een man die zich krachtig profileert, vinden mannen het echt niet leuk als vrouwen dat doen."

Vijftigers

Het is volgens de 49-jarige schrijfster tegenwoordig moeilijk om een leuke man te vinden. "Ik was laatst op een verjaardag en daar waren vrouwen met topbanen die allemaal klaagden over de bekrompenheid van mannen van hun leeftijd, de vijftigers."