Comédienne Roseanne Barr wil nogmaals proberen om president van de Verenigde Staten te worden. Barr noemt het zelfs een mogelijkheid dat zij het in 2020 zal opnemen tegen rapper Kanye West.

Dat zegt de Roseanne-actrice tegen Rolling Stone.

Over West is ze resoluut: "Ik ben er zeker van dat hij president wordt." Het presidentschap voor West is iets dat wel moet gebeuren, zo meent Barr. "Misschien dat ik het wel tegen hem opneem."

"De VS moet samenwerken en weg van de twee extreme kanten", aldus Barr. "De meeste Amerikanen bevinden zich in het midden van het politieke spectrum." In 2011 nam Barr al deel aan de presidentsverkiezingen. Haar uitgesproken mening werkte niet in haar voordeel en eindigde op de zesde plek namens de Tea Party. 

Trump

Volgens de actrice hebben Donald Trump en vooral Bernie Sanders veel van haar ideeën gebruikt in hun eigen huidige campagne. "Het maakt duidelijk dat mensen klaar zijn om over socialistische oplossingen te praten en daarmee doel ik niet op het socialisme zelf. Maar de oplossingen waarbij de overheid zorgt voor hun mensen."

Ook heeft Barr wel een verklaring over de populariteit van Trump bij de Republikeinen. "De partij lag voor het oprapen en Trump heeft dat ook duidelijk gemaakt. In 2020 ligt het bij de Democraten voor het oprapen."