Hugh Hefner vraagt rechter aanklacht tegen hem in Bill Cosby-zaak te negeren

De advocaten van Hugh Hefner hebben de rechter in Los Angeles gevraagd de aanklacht die tegen hun cliënt loopt te negeren. Chloe Goins beweert dat de Playboy-baas Bill Cosby geholpen zou hebben haar te misbruiken.

Chloe Goins zegt dat ze in 2008 door Cosby is gedrogeerd tijdens een feestje in de Playboy Mansion. Hefner benadrukt dat hij hier niet medeplichtig aan is, meldt Billboard donderdag.

"Dat mevrouw Goins de heer Hefner aanklaagt, is simpelweg een manier om publiciteit te genereren voor deze zaak", schrijven de advocaten in een brief aan de rechter. 

"Hefner is een persoon die bekendstaat om zijn nette houding tegenover vrouwen."

Drankje

Volgens het vermeende slachtoffer ligt dat anders. Cosby zou in de Playboy Mansion haar een drankje hebben gegeven en toen ze zich niet lekker begon te voelen, zou de oprichter van het erotische blad hebben voorgesteld dat ze even moest gaan liggen.

Goins zegt dat de 78-jarige komiek met zijn broek op zijn enkels in haar tenen aan het bijten was toen ze wakker werd.

De advocaat van de vrouw zegt dat Hefner "ten minste had moeten weten wat Cosby deze vrouwen de afgelopen dertig jaar heeft aangedaan".

Getuigen

In mei moest de negentigjarige Playboy-baas getuigen in een zaak die door Judy Huth is aangespannen. Zij claimt seksueel te zijn misbruikt door Cosby in de Playboy Mansion in 1974. Het is vooralsnog niet bekend waarom Hefner een getuigenis moest afleggen.

De rechter in Los Angeles behandelt de zaak van Goins tegen Hefner op 1 augustus.

Lees meer over:
Tip de redactie