Rechtbank veroordeelt belager Rita Ora

Een 26-jarige man is woensdag schuldig bevonden aan een inbraak in de woning van Rita Ora. Hij brak eind november in bij de zangeres, die zich kapot schrok. 

De man krijgt later te horen wat zijn straf is, meldt de BBC.

Tien van de twaalf juryleden vonden de man schuldig. De jury kreeg onder meer een opname te horen van het telefoontje dat Ora in paniek voerde met de alarmcentrale. Daarin dreigde de zangeres de inbrekers te vermoorden. "Waag het niet boven te komen", schreeuwde ze naar de indringers.

De man brak met een vriend in en maakte voor zo’n 200.000 pond (242.000 euro) buit. Onder meer sieraden, tassen en iPhones werden gestolen.

Harry Potter-acteur

RIta Ora en haar zus Elena waren thuis op het moment van de inbraak, de zangeres werd gewekt door een schreeuw van haar zus.

De mannen kozen Ora's onderkomen in Londen bewust, ze wisten dat de internationaal bekende zangeres daar woonde. De 26-jarige man die woensdag schuldig is bevonden, kwam al eerder in aanraking met justitie. Zo probeerde hij eerder foto’s van het lichaam van een overleden acteur uit de Harry Potter-films te verkopen.

Lees meer over:
Tip de redactie