Chloë Grace Moretz haalt uit naar internetpesters

Chloë Grace Moretz is klaar met internettrolls. De actrice haalde op Twitter uit naar de types die hatelijke opmerkingen plaatsen op sociale media.

"Krijg je er een goed gevoel van om om je gemene commentaar te leveren, geeft het je op een duistere manier voldoening?" vraagt de 19-jarige onder meer in een zes tweets lang betoog.

"Voor je onbenullige dingen naar iemands hoofd slingert, denk er eens over na dat het een echt mens is waar je opmerkingen over maakt, een persoon die ook gevoelens heeft."

Positiviteit

De jonge actrice werpt zich geregeld op voor meer positiviteit online. Zelf werd ze beschuldigd van 'body shaming' toen ze reageerde op een naaktfoto van Kim Kardashian. "Ik hoop dat je je realiseert dat het belangrijk is dat meisjes doelen hebben. We hebben zoveel meer te bieden dan ons lichaam." De 35-jarige Kardashian reageerde met een tweet waarin ze zei dat toch niemand wist wie Moretz was.

De tiener gaf destijds aan de commotie wat lachwekkend te vinden. Haar moeder daarentegen was wel gepikeerd, zo vertelde de actrice in Glamour. "Mijn moeder nam het slecht op, omdat het hatelijk was en Kim niets bijdroeg aan het gesprek over een positief zelfbeeld."

Lees meer over:
Tip de redactie