Hans van Willigenburg is al twintig jaar vrijgezel en vindt dat geen enkel probleem. "Als ik het vreselijk gemist had, had ik er wel iets aan gedaan, niet waar?"

"Ik heb een aantal serieuze relaties gehad, maar het liep steeds stuk. Voor een partner is het moeilijk samen te leven met iemand die altijd met zijn werk bezig is", aldus de 73-jarige oud-presentator in gesprek met L'Homo.

Het bevalt Van Willigenburg goed in zijn eentje. "Ik ben geen caféganger, dus kom niet zo snel nieuwe mensen tegen. En internetdaten is niets voor mij. Alleen de gedachte al dat je naar een site gaat met het doel een partner te vinden. Zoiets moet spontaan gaan. En zo niet, dan niet. Ook heel prettig."

Sinatra

Zijn hond Sinatra, die inmiddels 17,5 jaar oud is, geeft structuur aan zijn dagen. "Na het eerste blokje om met Sinatra begint de dag. Ik ga een keer of vier à vijf met hem lopen."

"Het zal een groot gemis zijn als hij er straks niet meer is. We zijn echt een span; je kunt ons uittekenen samen. Als ik op straat wandel zonder hond, klampen mensen me aan: 'Waar is uw teckeltje?' Zelfs als ik de lift in stap om de krant te halen, loopt hij mee."