Liesbeth Kamerling overwint crisis na bezoek ayurvedisch kuuroord

Liesbeth Kamerling had moeite met het herstellen van een longontsteking. Na een verblijf van een maand in ayurvedisch kuuroord in Sri Lanka knapte de actrice weer op. 

"Je rolt er van de ene behandeling in de andere. Er is een arts aanwezig voor medicatie, gebaseerd op lokale kruiden en gewassen", zegt Kamerling in gesprek met weekblad Story.

Thuis zorgde haar man voor hun drie kinderen van 11, 9 en 2 jaar. Om het misgevoel van haar kinderen enigszins te kunnen bedwingen, bedacht Kamerling een beloningssysteem.

"Ik wist dat ik mijn man en kinderen ontzettend zou missen, maar het was nodig. Ik moest voor mezelf kiezen. Om te voorkomen dat de kinderen mij te veel zouden gaan missen, had ik briefjes geschreven en op vrijdag mochten ze een cadeautje openmaken. Als ze het vierde cadeautje hadden geopend, wisten ze dat ik bijna thuis zou komen."

Reset

Hoewel ze haar man en kinderen tijdens haar verblijf in Sri Lanka erg miste, was het ondergaan van de kuur noodzakelijk voor haar en het huwelijk. 

"Hoewel ik Frans enorm heb gemist, heb ik ook gemerkt dat het fijn is om voor jezelf te kiezen. Ik zit nu heel goed in mijn vel en ben als het ware gereset. Ik merk het ook aan onze relatie. Frans merkt dat ook en het is heel goed mogelijk dat hij over een tijdje ook alleen weggaat. En dat gun ik hem van harte. Voor jezelf kiezen is uiteindelijk ook voor je huwelijk kiezen."

Lees meer over:
Tip de redactie