Lena Dunham noemt nieuwe videoclip Kanye West verontrustend

Lena Dunham noemt de videoclip Famous van Kanye West "een van de verontrustendste artistieke uitlatingen van deze tijd".

In een bericht op Facebook schrijft de Girls-bedenker dat de video haar verdrietig, onveilig en bezorgd maakte om tienermeisjes die ernaar kijken.

"Terwijl aanrandingen op het web geslingerd worden en meisjes zelfmoord plegen omdat ze geëtaleerd worden op een manier die ze nooit hadden verwacht (...), moet ik gedumpte, bewusteloze waxlichamen zien van bekende vrouwen, neergedrapeerd alsof ze gedrogeerd en afgedaan zijn?"

Kamp Kardashian

Dunham benadrukt in het stuk dat ze niets tegen de artiest en zijn schoonfamilie de Kardashians heeft. Ze prijst de manier waarop de familie laat zien hoe vrouwen hun eigen lot bepalen en zegt zelfs: "Ik zou een hele zomer kunnen doorbrengen in Kamp Kardashian."

West noemt ze "cool", maar Famous kan ze niet aanzien, zo schrijft de actrice en regisseur. "Ik wil het niet zien. Het voelt geïnspireerd door een aspect van onze cultuur waardoor vrouwen zich niet veilig voelen in hun eigen bed, in hun eigen lichaam."

Lees meer over:
Tip de redactie