Shirt met bloedvlekken van conciërge die John Lennon hielp geveild

Een overhemd met bloedvlekken van John Lennon heeft op een veiling 31.000 pond, zo'n 37.000 euro, opgeleverd. Het witte shirt was van conciërge Jay Hastings die de voormalige Beatle eerste hulp gaf kort nadat die in 1980 werd neergeschoten op de stoep van het Dakota-gebouw in New York.

Hastings had het overhemd al die tijd bewaard en vond dat het nu tijd was dat het kledingstuk naar een nieuwe eigenaar ging. Experts van Heritage Auctions twijfelden of het niet te luguber was om het shirt te verkopen maar zagen er uiteindelijk de waarde wel van in.

"Het hoort bij onze geschiedenis", aldus Garry Shrum van het veilinghuis tegen The Mirror. Volgens hem probeert Hastings er niet aan te verdienen. "Hij wil vooral het verhaal doorgeven hoe hij probeerde John Lennon in de laatste minuten van zijn leven te helpen."

Thanksgiving

Behalve het bebloede shirt ging ook een gesigneerd exemplaar van het Lennon-album Double Fantasy onder de hamer, net als een Thanksgiving-kaart en een brief van Lennons vrouw Yoko Ono. In het schrijven bedankt Ono de medewerkers van het Dakota-gebouw voor hun hulp.

Lees meer over:
Tip de redactie