50 Cent betaalt boete voor vloeken tijdens optreden

Rapper 50 Cent heeft na zijn arrestatie op het Caribische eiland Saint Kitts een boete betaald voor het vloeken tijdens een festivaloptreden. Hij is inmiddels weer terug in de Verenigde Staten.

De Amerikaans artiest vloekte tijdens zijn show op het St. Kitts Music Festival. Op Saint Kitts, vlakbij Saba en Sint Eustatius, is schelden verboden. Daar was 50 Cent vooraf voor gewaarschuwd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij maandag voor de rechter moest verschijnen, maar volgens EW heeft hij een boete betaald en mocht hij zondag al van het eiland af.

Zijn management heeft een verklaring gegeven waarin wordt uitgelegd dat 50 Cent zich door de festivalorganisatoren heeft laten overhalen om op te treden. "Helaas hadden ze geen schone versie van de nummers, waardoor er gevloek was te horen. De show was echter een succes. 50 Cent zal ervoor zorgen dat hij de scheldwoorden voortaan thuislaat in de Verenigde Staten."

Grap

Op Instagram doet 50 Cent het incident af met een grapje. Hij plaatste een foto van hemzelf in een oranje gevangenistenue. Tegen een celmaat zegt hij ''Dus jij zit hier voor moord, het enige wat ik zei was motherf**ker."

Curtis Jackson, de echte naam van de rapper, was niet de eerste artiest die een boete krijgt voor het schelden tijdens een optreden op het eiland. In 2003 werd rapper DMX ook al gearresteerd voor "obsceniteiten" tijdens zijn show op St. Kitts.

Lees meer over:
Tip de redactie