In een rechtbank in de Amerikaanse staat Minnesota buigt rechter Kevin Eide zich maandag over de procedure die zal gelden voor de verdeling van de erfenis van Prince.

De zanger, die nooit een testament opstelde, laat naar schatting zo'n 300 miljoen dollar (272 miljoen euro) na. Volgens de wet in Minnesota waar de muzikant woonde, gaat dat geld naar de meest directe familie.

Het enige kind van Prince overleed kort na de geboorte en ook de ouders van de zanger zijn niet meer in leven. Zijn zus en halfbroers en -zussen zijn daardoor zijn erfgenamen.

Meerdere andere personen proberen aanspraak te maken op een deel van het fortuin van de Purple Rain-zanger. Zij beweren allemaal familie te zijn, van verre neven en nichten tot biologische kinderen.

DNA-test

Van één man die beweerde de zoon van Prince te zijn, is door een DNA-test al gebleken dat zijn claim onterecht is.

Ondanks protesten van onder meer persbureau AP, zijn media niet welkom tijdens de zitting maandag. De rechter stelde dit weekend in een schriftelijk antwoord op het verzoek van de pers dat op dit moment geen camera's en audio-opnames zijn toegestaan, maar zei wel open te staan voor een gesprek over media-toegang op een later tijdstip.