Brian McFadden leeft mee met Zayn Malik, die geregeld kampt met angstaanvallen. McFadden, die twaalf jaar geleden uit de boyband Westlife stapte en een soortgelijke moeilijke periode had, adviseert voormalig One Direction-zanger om "te stoppen met de onzin die showbizz heet".

De nu 36-jarige McFadden verliet Westlife omdat hij niet langer tegen de constante druk kon waar de boybandleden onder stonden.

"Ik weet precies wat Zayn nu door moet maken, want ik had soortgelijke problemen. Maar pas nu, meer dan tien jaar later, begrijp ik wat er aan de hand was", zegt de Ierse zanger tegen Sunday People.

"We hadden alles - geld, roem, mooie vrouwen, dure auto's - maar uiteindelijk maakte me dat niet gelukkig. Ik trok me daardoor juist terug. Toen ik stopte voelde het alsof ik mensen in de steek liet, maar ik moest er echt uit".

McFadden heeft nooit geloofd dat therapie hem zou kunnen helpen, maar hij had veel steun aan twee vrienden die niets met zijn carrière te maken hadden. "Een werkte in de olie-industrie. We zaten in totaal verschillende kringen, daardoor werkte het juist. Deze vrienden hielpen me om alles anders te doen. Dat heeft Zayn ook nodig. Negeer alle showbizz-onzin en vind mensen die je echt kan vertrouwen."