BERKEL-ENSCHOT - Corry en De Rekels (grootste hit: Huilen is voor jou te laat) maken na 35 jaar een rentree. Half november ligt het album Corry Konings meets Corry en De Rekels in de winkels. In 2005 gaat de formatie ook weer optreden en komt een dvd uit.

"Als je 35 jaar in het artiestenvak zit kun je in Ahoy gaan spelen, maar dat kost veel tijd om dat te organiseren. Omdat mijn moeder veel hulp nodig heeft, wilde ik dat niet doen", aldus de zangeres.

"Om het jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, ontstond het idee van een reünie. Iedereen kijkt met een goed gevoel terug op die tijd. Dan moet je weer bij elkaar komen".

Nieuwe nummers

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, speelde in de jaren '70 een belangrijke rol in het succes van Corry en De Rekels. Anno 2004 is Kartner opnieuw betrokken bij het project. Hij heeft vier nummers voor de nieuwe cd geschreven. "De cd bevat alleen nieuwe nummers", vertelt Konings. "Die oude liedjes staan wel op verzamelaars, die kennen de mensen wel. Het is veel leuker om iets nieuws te maken."

Ouder, wijzer en grijzer

"Ondanks die nieuwe nummers zal het oude Rekelsoundje goed te horen zijn op de cd", verklapt Konings. De muzikanten hebben de afgelopen tijd veel geoefend om weer in vorm te komen. "Een van de nummers heet Na 35 jaar komen wij nog even bij elkaar. Daarin wordt goed duidelijk waarom we dit doen. We zijn ouder, wijzer en grijzer, dragen een bril, maar hebben nog steeds heel veel plezier in het maken van muziek", aldus Konings.

De zangeres uit Berkel-Enschot is sinds enige jaren ook platenbaas en manager van een aantal artiesten. Daarnaast bracht ze onlangs een cd uit met Engelstalige nummers.