De Amerikaanse Television Academy heeft op het laatste moment een stokje gestoken voor de veiling van de Emmy van Whitney Houston. 

De familie van de overleden zangeres bood de prijs, samen met andere persoonlijke memorabilia, vrijdag te koop aan via een veilingbedrijf. Een fan had al een bod neergelegd van 10.000 dollar voor het beeldje uit 1986.

De organisatie vroeg de rechtbank in Los Angeles de verkoop van de tv-prijs te verbieden, omdat de reglementen bepalen dat de beeldjes terug moeten naar de Television Academy als de winnaar of diens erfgenamen er geen prijs meer op stellen. De rechter gaf de uitgever van de Emmy's vrijdagmiddag gelijk.

Heritage Auctions mag wel doorgaan met de eerder aangekondigde veiling van andere persoonlijke bezittingen van Houston, waaronder een Dolce & Gabbana-bontjas, oorbellen en een paspoort van de in 2012 overleden zangeres.

Het veilinghuis laat aan TMZ weten de beslissing van de rechtbank te respecteren en geeft de Emmy terug aan de familie van Houston.