Patty Brard en haar dochter Priscilla verbraken zes jaar geleden hun contact. De presentatrice moet daar meerdere keren per dag aan denken. Om de negatieve gevoelens niet te laten overheersen, probeert Brard zichzelf af te leiden.

"Als ik daar continu op zou zijn gefocust, zou ik niet meer kunnen functioneren. Dus ik moet me wel focussen op mooie en positieve dingen in mijn leven, anders wordt het een zooitje in mijn hoofd en in mijn hart. Dus ik ben een soort van varifocus", zegt Brard in gesprek met weekblad Margriet.

Ondanks de gezinsperikelen telt de 61-jarige presentatrice haar zegeningen: "Ik kijk niet meer zo vaak in de spiegel. Antoine (echtgenoot Brard, red.) heeft in de badkamer een verstelbare spiegelmuur gemaakt. Als ik die openschuif, kijk ik zo over de Amstel uit. Dat vind ik mooier dan naar mezelf kijken. Maar áls ik in de spiegel kijk, zie ik een heel tevreden mens."

Fillers

Een van de redenen waarom Brard gelukkig blijft is haar halfjaarlijkse bezoek aan een cosmetische arts: "Maar dan de korte en Turkse variant, die hier vlakbij een praktijk heeft. En hij trekt alles weer recht met fillers. Ik word daar echt gelukkig van.

Dat mensen een mening over die ingrepen hebben deert haart niet: "Ik zou vooral zeggen: je mag een mening hebben, maar breng die vooral naar 'gevonden voorwerpen' en ga er niet mee lopen leuren op internet. Laat mij lekker mijn ding doen."