Rita Ora heeft bij een overval in haar huis in Londen in november gedreigd om een inbreker aan te vallen om haar zus te beschermen, blijkt uit een geluidsopname die werd afgespeeld in de rechtszaak tegen een van de mogelijke inbrekers.

E News en andere media kregen woensdag een geschreven versie voor ogen van het telefoongesprek dat Ora had met de alarmcentrale nadat haar zus een inbreker betrapte en zich in de kamer van Ora verschool.

In de opname is onder meer te horen hoe Ora naar de overvaller schreeuwt: "Kom niet naar boven. Ik zal je ervanlangs geven, hoor je me!"

Ook zou ze tegen de alarmcentrale hebben gezegd dat ze de man zou vermoorden als hij binnen zou komen. En meldt ze aan de medewerker van de alarmcentrale dat ze geen mes heeft om zichzelf en haar zus te beschermen.

Onthouden

De man die voor de rechter staat ontkent iets met de zaak te maken te hebben, maar de zus van Ora zegt oog in oog met hem te hebben gestaan en zijn gezicht te hebben onthouden.

De daders maakten in totaal meer dan 200.000 Britse pond (ruim 260.000 euro) aan sieraden buit. Ook werden kleren, telefoons en computers meegenomen.