Emile Ratelband heeft tijdens de behandeling van het hoger beroep dat tegen hem loopt uiteindelijk niet ingestemd met een behandeling tegen agressie. Aanvankelijk zei hij nog wel mee te willen werken aan een psychologisch onderzoek. 

Ratelband ging eerder dit jaar in hoger beroep tegen een boete die de positiviteitsgoeroe kreeg voor mishandeling van zijn ex-vrouw Moon. Zijn advocaat raadde hem aan niet mee te werken aan een onderzoek. 

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen de presentator. De uitspraak in het hoger beroep is over twee weken. 

Zijn ex beweerde in december 2013 tegen haar schenen te zijn geschopt en in het gezicht te zijn geslagen of gestompt. Ook zou Ratelband zijn ex-vrouw, met wie hij in een vechtscheiding verwikkeld was, bedreigd hebben.

''Je gaat eraan. Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten", zo zou de 67-jarige Ratelband haar hebben gezegd.

Aangifte

Ratelband houdt vast dat hij zijn ex-partner nooit heeft bedreigd en geslagen. Daarnaast beweert de positiviteitsgoeroe dat hij zijn kinderen sinds begin april niet meer heeft gezien. Hij heeft sindsdien ook "iedere week" aangifte gedaan tegen Moon, vanwege onttrekking aan het ouderlijk gezag.

In eerste instantie moest Ratelband een boete van 750 euro betalen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste oorspronkelijk een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand tegen Ratelband.