Dafne Schippers heeft haar huidige vriend Nick Rotteveel, beter bekend als Nicky Romero, leren kennen via Twitter.

De dj feliciteerde in september de atlete met haar gouden medaille op het WK in Peking. "Meer dan verdiend, toffe ervaring!", twitterde Rotteveel. "Jouw muziek stond in mijn speellijst voor de warming-up", reageerde Schippers.

De 24-jarige Schippers is erg gelukkig met haar vriend. Ondanks de drukke schema's van de dj en atlete is er volgens haar genoeg ruimte in haar leven voor liefde. "Ik merk nu dat het juist heel belangrijk is om naast topsport nog iets in mijn leven te hebben", vertelt Schippers aan Vogue.

"Ik was altijd alleen maar met sport bezig en kon het moeilijk loslaten, zeker nadat ik met de pabo was gestopt. Na een minder goede training kon ik 's avonds zó chagrijnig zijn in mijn kamer in Papendal. Nu denk ik: deal with it, er is meer. Mijn vriend is een enorme steun. We hebben zo verschrikkelijk veel raakvlakken dat we nooit uitgepraat raken."

Flexibel

Schippers zegt dat zij en haar vriend "superflexibel" zijn. "We begrijpen dat we elkaar soms gewoon niet kunnen zien. We bellen twee keer per dag, maar voelen nooit enige druk. Als hij even tijd heeft belt hij: ben je morgen daar? Dan kom ik erheen."

Het is echter niet zo dat Nicky Romero speciaal voor haar de privéjet pakt. "Hij kan echt niet zomaar overal heen vliegen. Als we samen zijn houden we het rustig. We vinden het lekker om 's avonds op de bank een filmpje te kijken of uit eten te gaan. We hebben het heel leuk samen."