Baas B hoopt contact met Lange Frans te kunnen herstellen

Baas B hoopt het contact met Lange Frans te kunnen herstellen. De twee staakten jaren geleden hun muzikale samenwerking na een zakelijk conflict. 

"Ik sta er nog steeds voor open om Frans weer recht in de ogen aan te kijken en als volwassen mensen een goed gesprek met elkaar te hebben", zegt Baas B in gesprek met Viva

"Er is natuurlijk veel tussen ons gebeurd, dingen die wij als jonge artiesten hebben laten gebeuren en ons overkomen zijn. We hadden steun nodig. Die steun hebben we beiden niet gehad."

De twee scoorden onder meer in 2005 de hit Het land van. De samenwerking liep stuk door een zakenlijk conflict. Daarna besloot Bart Zeilstra, zoals de rapper echt heet, de muziekindustrie te verlaten en ging hij psychologie studeren.

Comeback

Hij kwam in 2013 terug met een album, waarop hij niet meer rapte maar zong. Ook de artiestennaam Baas B deed hij van de hand. "De naam Baas B heeft voor mij een tijdje symbool gestaan voor alles wat ik niet meer wilde zijn en daarom heb ik die naam een tijdje niet gebruikt."  

Nu kan de artiest weer trots zijn op wie hij is. Naast zijn muzikale carrière als rapper heeft hij een praktijk als coach. "Rappen is nu eenmaal wat bij mij past, maar dan wel op mijn eigen manier. Dat is wat ik nu doe en dat voelt goed", zegt hij tegen Viva. Hij bracht vorige maand het nummer Het is wat het is uit.

Lees meer over:
Tip de redactie