AMSTERDAM - Televisiepresentatrice Daniëlle Overgaag heeft maandagavond in Tuschinski in Amsterdam de Style Award van Beau Monde in ontvangst genomen. De lezeressen van het tijdschrift kozen haar tot 'meest stijlvolle glamourvrouw van Nederland' boven de andere genomineerden: de actrices Touriya Haoud en Froukje de Both.

De glossy reikte de Beau Monde Awards voor de vijfde keer uit. Overgaag kreeg de prijs uit handen van de Ierse zanger Ronan Keating, die optrad tijdens het gala. De presentatrice zei dat ze het bijzonder vond om de prijs te winnen, zeker als moeder zijnde.

"Het is lastig om er mooi uit te zien als je weer een veeg chocola of melk over je heen krijgt." Tijdens het rechtstreeks op televisie uitgezonden evenement, gepresenteerd door Sylvana Simons, werden naast de Style Award prijzen in nog drie categorieën uitgereikt.

Bestgeklede man

De Man Of Style Award ging naar musicalacteur Bastiaan Ragas. Hij liet Studio Sport-presentator Humberto Tan, die van zijn werkgever NOS niet aanwezig mocht zijn bij het evenement dat werd uitgezonden door RTL4, en soapacteur Koert-Jan de Bruijn achter zich in de race om de titel van bestgeklede man.

Ragas zei er alles aan te hebben gedaan om de prijs te winnen. "Mijn team en ik hebben wekenlang vergaderd", zei de acteur en zanger gekscherend. "Nu ik hem heb, ben ik dan ook heel blij."

Hair Award

Musicalster en zangeres Kim-Lian van der Meij kreeg de Hair Award. Zij is volgens de lezeressen de vrouw die steeds nieuwe trends zet op haargebied. BNN-boegbeeld Bridget Maasland en presentatrice Caroline Tensen vielen in deze categorie buiten de boot. Van der Meij zei voorlopig haar haarkleur niet meer te veranderen. "Sinds ik het rood heb, gaat het namelijk goed met mijn carrière."

Tot mooiste vrouw op de cover van Beau Monde in het afgelopen jaar werd Leontine Borsato, de vrouw van zanger Marco, verkozen. Zij won de Covergirl Award ten koste van musicalster Chantal Janzen en voetbalvrouw Estelle Gullit.