Guido Weijers waarschuwt toekomstige ouders

Guido Weijers weet nog niet of hij kinderen wil. Hij vraagt zich af in hoeverre kinderen bijdragen aan een gelukkig leven.

In een interview met VIVA vertelt Weijers dat hij en zijn vriendin nog geen plannen hebben om kinderen te krijgen.

"Mijn vriendin is nog hartstikke jong (25 jaar, red.) en we zijn ook pas zeven maanden samen", aldus de 38-jarige komiek. "Wist je trouwens dat mensen met kinderen in de eerste jaren ongelukkiger zijn?"

Weijers kan zich erover verbazen dat mensen voortplanten belangrijker vinden dan gelukkig zijn. "Maar je hebt minder tijd voor elkaar, voor je werk, voor leuke dingen. Niemand die het tegen je zegt, want het moet vooral een roze wolk zijn, maar echt: het wordt een hel! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd."

Geluk

De cabaretier heeft zich de laatste tijd verdiept in de wetenschappelijke benadering van geluk. Hij werkt momenteel aan een masterclass waarmee hij later in het jaar de planken op wil.

Door zijn onderzoek weet Weijers waarom hij met een positieve houding in het leven staat. "Ik heb genetisch veel geluk, doe veel leuke dingen, heb een zorgeloos leven en ik haal zingeving uit mijn leven en m'n werk. Dat maakt dat ik gelukkig ben."

Lees meer over:
Tip de redactie