Marc van der Linden (46) is in enkele maanden tijd 65 kilo kwijtgeraakt. De koningshuisdeskundige wil echter niet uitleggen op welke manier hij dat voor elkaar heeft gekregen.

"Ik heb me voorgenomen niet te vertellen hoe het me is gelukt. Er waren verschillende redenen waarom ik dik was. Bovendien help ik er niemand mee. Iedereen is uniek. Als je gewicht wilt verliezen, moet je zelf de weg vinden", zegt Van der Linden in gesprek met AD.

Daarnaast zegt Van der Linden het zat te zijn dat "heel veel mensen, ongeacht of ze hebben gestudeerd of niet eens de lagere school hebben afgemaakt, experts op het gebied van diëten en afvallen zijn. (..) Als ze allemaal weten hoe het is gekomen, mogen ze ook invullen hoe het eraf is gegaan."

Grootste valkuil

De kleding die hem niet meer past heeft hij aan een goed doel geschonken of aan zwaarlijvige vrienden gegeven. 

Als hij naar foto's van vroeger kijkt reageert Van der Linden met verbazing: "Maar ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Ja, ik kon niet alles wat een ander kon. Liep geen lange afstanden. In die zin spaar je jezelf en dat is tevens de grootste valkuil: omdat je jezelf voortdurend ontziet, denk je: 'Ach, het kan nog wel even zo.'"