René Froger kan verdrietig worden van 'leugens over drankgebruik'

René Froger kan verdrietig worden als er leugens worden verspreid over zijn drankgebruik. Zanger Gordon haalde in februari uit naar Froger, door te beweren dat hij een drankprobleem heeft.

Gordon zou om die reden zeven jaar geleden zijn gestopt bij de Toppers. Froger noemde eerder deze uitspraken van de zanger "lariekoek". Volgens Froger worden er altijd wel dingen over hem gezegd, vertelt hij zaterdag in Vrij van De Telegraaf. "Val je af, dan zeggen ze: hij krijgt ingevallen wangen, geen gezicht. Val je niet af, dan zeggen ze: hij is veel te dik."

Froger vindt dat mensen niet kunnen genieten van het succes van anderen. "Rijdt een tandarts voorbij in een Porsche, zeggen ze in Nederland: Dat is van mijn geld. In Amerika zeggen ze: Dat is een hele goeie tandarts."

Toppers

De 55-jarige zanger maakt al twaalf jaar de Toppers In Concert-reeksen. Hij zegt zich te kunnen voorstellen dat hij op een bepaald moment niet meer zelf zal zingen daar, maar de concerten alleen nog zal organiseren. "Uiteindelijk is iedereen inwisselbaar, ook ik. Ik heb nog de kracht om zelf op het podium te staan, maar als die wegebt, vind ik het prima om uitsluitend zaken te regelen. Maar de opvolgers liggen niet voor het oprapen."

Froger is momenteel te horen in het nummer Forget My Name met Side 2 Side, een satirisch project van het programma Streetlab. "Het grapje is super geëxplodeerd. (..) Het blijft natuurlijk een parodie", besluit hij.

Lees meer over:
Tip de redactie