Rafael van der Vaart wil bij Studio France niet over privéleven praten

Rafael van der Vaart is sinds deze week te zien bij het NOS-programma Studio France om zijn analyse te geven op het EK voetbal. Praten over zijn privéleven zal hij echter niet snel doen op televisie.

"Dat heb ik vanaf de eerste minuut gezegd. Ik praat daar tegen niemand over", vertelt hij in het AD zaterdag.

De voetballer kijkt de uitzendingen waarin hij te zien is niet graag terug. "Dat vind ik verschrikkelijk. Wil je verder gaan in dit vak, dan zul je dat misschien wel moeten doen. Maar voorlopig wil ik vooral nog lekker voetballen."

Sinds 2004 kwam Van der Vaart ieder EK voor Nederland uit. Het is voor het eerst dat de 33-jarige voetballer als vaste voetbalanalyticus bij het televisieprogramma aanschuift.

Kritiek

Johan Derksen van het programma Voetbal Inside heeft kritiek op Van der Vaart, omdat voetballers altijd "hun belangetjes hebben". Wilfred Genee oordeelde daarnaast dat de voetballer scherper mag oordelen. Deze kritiek legt Van der Vaart naast zich neer. "Ik zit daar als mezelf, zo ben ik. Het moet geen afzeik-tv worden, het verschil met hun programma is heel groot."

"Daar kijken mensen ook graag naar, ik persoonlijk alleen niet. Wij hebben het niet over kutscheten en andere vieze dingen", besluit de voetballer.

Lees meer over:
Tip de redactie