AMSTERDAM - De nieuwe Nederlandse tienerkomedie 'Snowfever' is in haar eerste weekeinde niet verder gekomen dan de vierde plaats. Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs maandag bekendgemaakt. Marie-Louise Mazel, van de afdeling publiciteit van distributeur A-Film had gehoopt op 'meer'. "Maar de twee herfstvakanties komen nog en dan gaat onze doelgroep naar de film."

De computeranimatiefilm 'Shark Tale' is, evenals in de Verenigde Staten, wederom de meest bezochte film in Nederland geworden. De film heeft inmiddels meer dan een miljoen euro opgebracht. Een andere tekenfilm, 'Yu-Gi-Oh-de Film', kwam binnen op de tiende positie. De superheld 'Hellboy' moest genoegen nemen met een twaalfde plek.

De K3-film bleef staan op drie, net zoals 'Ellis in Glamourland' onveranderd bleef staan op de vijfde plek. 'Simon' is in zijn derde week een plaats gestegen naar acht.

Donderdag gaan de avonturen/sciencefictionfilm 'Sky Captain and the World of Tomorrow' en de romantische komedie 'Wimbledon' in première.