Rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard voor vrijdag afgelast

De rechtszaak over de verlenging van het contactverbod met Amber Heard dat Johnny Depp enkele weken geleden kreeg opgelegd, gaat vrijdag niet door.

Dat heeft de rechtbank in Los Angeles bekendgemaakt, nadat advocaten van Depp en Heard de rechtbank hadden verzocht om de rechtszaak uit te stellen, meldt Reuters.

De volgende hoorzitting over de echtscheiding, ingediend door Heard, zal plaatsvinden op 2 augustus, laat het gerechtshof weten. 

Het uitstel biedt Depp de kans om meer getuigen op te roepen, die de beschuldigingen van Heard van de hand kunnen wijzen. Voor Heard betekent het volgens haar advocaat dat het huisverbod dat Depp opgelegd kreeg nog tot de zitting van kracht blijft.

Overeenkomst

Er zijn geruchten dat Depp en Heard zelf tot een gezamenlijke overeenkomst willen komen. Onder andere TMZ meldde dit donderdag.

In het akkoord is opgenomen dat beide beroemdheden elkaar met rust zullen laten. Ook brengt de overeenkomst duidelijkheid over belangrijke zaken van de scheiding zoals de verdeling van hun eigendommen en het betalen van alimentatie.

Heard wil 50.000 dollar (bijna 45.000 euro) per maand ontvangen van Depp. TMZ zegt te weten dat Heard dat bedrag voor maximaal acht maanden zal krijgen van de acteur. Het tweetal was in totaal vijftien maanden getrouwd.

Lees meer over:
Tip de redactie