Dafne Schippers kreeg tips over BN'erschap van Linda de Mol

Dafne Schippers heeft advies gekregen van Linda de Mol en weet nu beter hoe ze moet omgaan met negatieve reacties die een gevolg zijn van haar BN'erschap. 

Dat vertelt ze in een interview met de Nederlandse Vogue. Schippers staat op de cover van het modetijdschrift, dat haar volgde tijdens haar voorbereidingen op de Olympische Spelen.

In een ingekorte voorpublicatie valt te lezen dat Schippers en enkele andere atleten door De Mol werden uitgenodigd om te komen eten.

"Het was inspirerend om elkaars verhalen te horen, ik herkende er ook veel in. Linda heeft zo veel gepresteerd en zo veel over zich heen gekregen. Ze vertelde ons tegen welke moeilijkheden zij aanloopt en hoe ze daarmee omgaat. Ik heb er veel aan gehad.

Video: Fotoshoot Dafne Schippers voor Vogue

Op zijn kop

Daarnaast zegt Schippers dat haar wereld 'op zijn kop staat', sinds ze een gouden medaille in Peking veroverde.

"Ik heb een pittige tijd achter de rug. Het is enorm hard gegaan en dat merk ik aan alles. Soms is het lastig."

Ze zegt de hoeveelheid aandacht die ze krijgt lastig te vinden: "Zit ik lekker in mijn vel, dan vind ik het hartstikke leuk, maar ben ik moe na een intensieve training dan kan ik ervan balen. Ik doe gewoon wat ik ontzettend gaaf vind; hardlopen. Dit hoort er kennelijk bij."

Volgens het blad maakte Schippers vier uur vrij om het interview af te nemen. Hoofdredacteur Karin Swenk zegt dat met het gesprek en de zogeheten covershoot een wens in vervulling is gegaan.

Het hele gesprek met Schippers, die deze zomer tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zowel de 100 als de 200 meter sprint wil winnen, is vanaf 21 juni te lezen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie