Bassie en Adriaan-acteur Paul van Gorcum en vrouw willen samen sterven

Mocht Paul van Gorcum, bekend van zijn rol als Baron van Neemweggen in Bassie en Adriaan, zijn ziektebed niet overleven, dan wil zijn vrouw Lenie ook niet meer verder. 

"'Als jij gaat, dan ga ik ook', zei mijn ‘opperhoofd’ meteen, vertelt de acteur aan Shownieuws. "Als de situatie andersom was geweest zou ik hetzelfde doen."

Zijn vrouw Lenie weet al hoe ze hun gezamenlijke einde zou laten plaatsvinden. "Dan gaan we 's middags samen in de erker aan ons borreltje zitten, zoals we dat nu ook doen, en dan gaan we samen."

Uitslag

Volgende week krijgt Van Gorcum de uitslag van de chemokuur die hij heeft gehad. Mocht de kuur niet zijn aangeslagen, dan heeft hij mogelijk niet lang meer te leven. 

In januari werd bekend dat de vertolker van de baron prostaatkanker heeft. Hij zag de situatie toen nog vol vertrouwen tegemoet. "Ik heb het idee dat ik in uitmuntende handen ben. Genezen kunnen ze me niet, maar er is me wel gezegd dat ik met hormonen en chemo honderd kan worden!" Inmiddels is de prostaatkanker uitgezaaid naar zijn botten. 

Paul en Lenie van Gorcum zijn zestig jaar met elkaar getrouwd.

Lees meer over:
Tip de redactie