Amber Heard wil meer aandacht voor beschuldiging mishandeling Johnny Depp

Amber Heard wil dat er tijdens de scheidingsprocedure meer aandacht besteed wordt aan de beschuldiging van mishandeling van haar partner Johnny Depp. De actrice heeft mede daarom besloten af te zien van tijdelijke partneralimentatie. 

Dat blijkt uit een rechtbankdocument dat in het bezit is van People. "Het eisen van alimentatie wordt tegen mij gebruikt en zorgt er ook voor dat niemand meer aan de mishandeling van Johnny denkt", licht Heard via haar advocaat toe in het document.

De 30-jarige actrice eiste een tijdelijke partneralimentatie van 50.000 dollar (oftewel 44.000 euro) per maand, een Range Rover, de sleutel van hun penthouse in Los Angeles, 100.000 dollar (88.000 euro) om haar juridische kosten te kunnen dekken en nog eens 25.000 dollar (22.000 euro) voor andere personele kosten.

De werkelijke reden voor het eisen van een tijdelijke partneralimentatie was volgens Heard "een standaardprocedure". "Vooral omdat er loonverschillen tussen de twee partijen zijn."

Scheiding

Heard vroeg op 23 mei een scheiding aan na bijna anderhalf jaar huwelijk. Later vroeg ze bij de rechter om een contactverbod voor Depp omdat hij haar gedurende hun hele relatie van vier jaar zou hebben mishandeld.

De actrice liet als bewijs foto's zien van zichzelf met een blauw oog. De advocaat van Depp zei dat Heard deze beschuldigingen gebruikte om alimentatie, waarvan de actrice dus nu van afziet, te krijgen. De twee zijn naar verluidt zonder huwelijkse voorwaarden getrouwd.

Aanstaande vrijdag is de hoorzitting over het aangevraagde straatverbod.

Lees meer over:
Tip de redactie