AMSTERDAM - Paris Hilton is geen onbekende in het Amerikaanse uitgaansleven. Zakenman Fred Khalilian uit Orlando heeft daarom besloten om haar naam te gebruiken voor een aantal uitgaansgelegenheden. Club Paris, die wordt geopend op nieuwjaarsavond in Orlando, wordt de eerste in een reeks. De zakenman hoopt ook clubs in Las Vegas, New York, Miami Beach, Londen en Parijs te beginnen.

Hilton krijgt voor het laten gebruiken van haar naam een bedrag van zeven cijfers. Daarvoor is de hotelerfgename verplicht om twee keer in de maand haar opwachting te maken in de club. Paris zal ook bij de opening aanwezig zijn. Daarnaast kiest zij het interieur uit. "Alles wat zij aanraakt verandert in goud," zegt Khalilian.

De club zal de mooiste dj booth van Amerika krijgen, een aparte martini-sigaarlounge en een VIP sectie. "Door de vele toeristen in Orlando moet het haast wel goed gaan lopen", zegt Peter Lopez, de advocaat van Paris. "En natuurlijk, als Paris haar naam ergens aan geeft, dan zorgt ze er ook voor dat het goed gaat lopen."