Bill Cosby dient verzoek in om rechtszaak tegen hem te staken

De advocaten van Bill Cosby hebben een verzoek ingediend om de aanklacht van Chloe Goins tegen de komiek ongegrond te laten verklaren. Goins is één van de vele vrouwen die de gevallen ster beschuldigen van seksueel misbruik.

In de papieren stelt het juridische team van Cosby volgens The Wrap dat Goins haar beschuldiging inhoudelijk heeft veranderd om haar zaak te verbeteren. De vrouw trok een eerdere aanklacht in en kwam terug met een nieuwe, waarin ze aangeeft mogelijk minderjarig te zijn geweest ten tijde van het misbruik.

Goins beweert dat de aanval plaatsvond in de Playboy Mansion van Hugh Hefner, die ze aanklaagt voor medeplichtigheid. De advocaten van Cosby konden eerder bewijzen dat Goins op de datum in 2008 waarop het misbruik volgens haar had plaatsgevonden niet in Californië was.

Minderjarig

Het model claimt nu de precieze datum niet te weten en dat ze dus mogelijk nog minderjarig was toen ze door Cosby gedrogeerd en misbruikt werd.

Volgens het team van de 78-jarige acteur zijn de wazige herinneringen van Goins een truc om de verjaringstermijn te rekken. Die is langer als het om een aanklacht van seksueel misbruik van een minderjarige gaat.

Lees meer over:
Tip de redactie