Boer Tom werd 'paranoïde' van deelname aan Boer Zoekt Vrouw

Tom Groot werd "paranoïde" van de media-aandacht die gepaard ging met zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw.

"Het is zo'n heftige tijd geweest. Ik wilde alleen maar dat het weer normaal zou worden. Van onbekende boer was ik ineens een bezienswaardigheid geworden", vertelt hij aan VIVA. "Ik werd er paranoïde van."

Groot, die als deelnemer van de datingshow van KRO-NCRV ruim 1.800 brieven ontving, had vooral last van journalisten. "De paparazzi lagen in de bosjes tegenover mijn huis, reden me achterna, stonden langs de lijn als ik in het weekend voetbal speelde."

De onrust en spanning die hij voelde uitte zich ook fysiek. "Soms werd ik 's nachts wakker en moest ik enorm over mijn nek. Ik was er helemaal klaar mee", vertelt de 33-jarige Groot.

Mooie dingen

Groot kreeg door alle negatieve gevolgen "misschien, ergens een klein beetje" spijt van zijn deelname. Hij vertelt in het interview met VIVA ook dat hij überhaupt nooit voornemens was om op televisie te komen.

Tegelijkertijd wijst de boer ook op de mooie dingen. "Dankzij de coach van Boer Zoekt Vrouw heb ik geleerd om over mijn gevoelens te praten, wat ik voorheen totaal niet kon. En het was supergezellig en een bijzondere ervaring."

Groot woont inmiddels samen met zijn vriendin Marieke, die hij na het programma ontmoette.

Lees meer over:
Tip de redactie