Linda de Mol stoort zich aan mensen die hun leven mooier maken

Linda de Mol vindt het vreemd dat er veel mensen zijn die niet alleen hun foto's bewerken, maar ook hun "hele leven" zo mooi mogelijk willen doen voorkomen. 

"Op Instagram zie je voetjes met mooi gelakte nageltjes in het zand op die ‘oh zo te gekke vakantie’ in Dubai", zegt de presentatrice in de LINDA, die woensdag in de winkels komt te liggen.

Maar ze verbaast zich over het feit dat er nauwelijks foto's te zien zijn van de negatieve dingen in het leven. "Nooit die rommelkamer die nog opgeknapt moet worden, maar het geld is op. Nooit de kapotte uitlaat, de striae, de vergeten verjaardag, de ontslagbrief, de sperziebonen", zo zegt De Mol. 

De 51-jarige presentatrice noemt nog meer louter positieve voorbeelden. "Een foto van die 'nieuwe, helemaal te happening' inrichting van een slaapkamer. Of "het 'to die for-voorgerecht' met Sint-Jacobsschelpen".

De Mol krijgt zo het idee dat iedereen een meeslepend en perfect leven heeft. "Met hashtags als 'lovemylife', 'perfectday' en 'beautiful'". Een fenomeen dat in de ogen van De Mol "dodelijk vermoeiend" is.

Eigen sociale media

De Ik Hou van Holland-presentatrice doet naar eigen zeggen zelf nooit aan het bewerken van haar foto's. "Ik zit niet op Facebook en ook niet op Instagram, dus ik hoef mijn selfies niet te 'shoppen'. Die paar mensen die weleens een selfie van mij krijgen, weten hoe ik eruit zie in real life en schrikken niet van een slaaphoofd", besluit De Mol.

Lees meer over:
Tip de redactie