Mr. Probz bleef positief nadat in oktober al zijn nieuwe muziek werd gestolen bij een inbraak.

"Ik dacht: ik ben een tijdje bezig geweest met dit album, maar dan is het gewoon niet de plaat die ik nu uit moet brengen", aldus Mr. Probz vrijdag in RTL Late Night.

De inbraak was niet zonder reden volgens de artiest. "Het maakt niet uit wat er gebeurt, ik probeer er altijd iets positiefs van te maken. Als het allemaal te goed zou gaan, vertrouw ik het ook weer niet. Alles gebeurt met een reden."

Werkelijk al het nieuwe werk was verloren gegaan zegt Mr. Probz. "Meer dan een heel album, ook alle ideetjes waren weg." De zanger was naar eigen zeggen nog "heel ouderwets". "Ik was niet van de clouds en zo, ja nu wel."

Waves

Na het internationale succes van de nummers Waves en Nothing Really Matters ervoer Mr. Probz meer druk. "Iets nieuws verzinnen is nooit een probleem geweest, maar het is meer de verwachting die men creëert."

"Het is op een gegeven moment heel moeilijk om je daar niet in mee te laten slepen", zegt hij. "Ik hoorde alleen maar meningen. Gelukkig heb ik een moment gehad waarop ik mezelf weer hoorde praten en dacht: wacht even, wat wil ik doen?"