Dirk Zeelenberg vindt geestige vrouwen intimiderend. De 47-jarige acteur zegt grappige vrouwen echter maar weinig tegen te komen.

Zeelenberg vindt dat hij grappiger is dan veel vrouwen, zo antwoordt hij op de vraag wat hij beter kan dan vrouwen. "Ik kan meer en betere geestige grappen maken", grapt de acteur.

Zijn echtgenote is echter beter in haar geduld bewaren en heeft Zeelenberg geleerd "gigantisch en onvoorwaardelijk zijn kinderen lief te hebben".

De acteur zegt zelf ook wat vrouwelijke trekjes te hebben. "Ik ben geen macho, maar dat zou ik graag eens willen zijn. Als een grote man mij omver duwt in een tram, tja, dan is het zo. Door mijn postuur moet ik dingen laten gaan. Niet dat ik een vechtersbaas wil zijn, maar mensen zijn nooit op hun hoede bij mij."

Feminisme

Zeelenberg zegt in het interview ook dat hij feminisme "prima" vindt. "Maar ik denk dat sommige dingen in de wortel besloten liggen; waarom betaalt een vrouw anders nooit de rekening? Vrouwen willen in de watten gelegd worden, daar ben ik een heel klassieke man in. Maar dat vrouwen net zoveel moeten verdienen als mannen lijkt me vanzelfsprekend."

Volgens de acteur heeft zijn eigen vrouw het initiatief genomen voor hun relatie. "Ik heb de leukste vrouw van de wereld en zij heeft mij versierd. Enig vond ik dat."