Red Hot Chili Peppers-bassist Flea vreest niet meer voor drugsverslavingen bij zichzelf of de andere bandleden, tegenwoordig is hij bang dat een infectie voor het einde van de band zal zorgen.

"Mijn angst is dat we door infecties of ongelukjes worden geveld. Ik ben 53; alles kan zomaar afgelopen zijn", aldus de bassist in gesprek met De Volkskrant.

Enkele weken geleden werd zanger Anthony Kiedis met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waardoor enkel optredens moesten worden afgezegd. De zanger bleek een zware griep te hebben.

"Anthony komt er weer helemaal bovenop, maar het is wel een waarschuwing. We zijn een stuk kwetsbaarder dan twintig jaar geleden", zegt Flea over de ziekte van zijn collega.

De band stond op het punt een reeks concerten te starten toen Kiedis werd geveld door de ziekte. Flea had daar dubbele gevoelens bij. "Het is al erg genoeg als het een dierbare van je is die je pijn ziet lijden, maar als je ook nog eens je toekomst ziet verpulveren, komt het nog harder aan. Pfff, gelukkig viel het allemaal mee."

Vrijdag 10 juni geven de leden van Red Hot Chili Peppers een optreden tijdens Pinkpop, ze sluiten de eerste dag van het festival in Landgraaf af op de Main Stage.