Ruud Gullit voelt 'onbeschrijfelijke pijn' door alimentatieruzie

Ruud Gullit vindt het verschrikkelijk dat hij en zijn ex-vrouw Cristina Pensa ruzie hebben over alimentatie. De oud-voetballer zou volgens zijn ex ruim 80.000 euro aan alimentatie niet hebben betaald.

Pensa had bij een rechter het faillissement van Gullit geëist, maar kreeg geen gelijk. Zij en haar twee kinderen Quincy (25) en Cheyenne (22) besloten op het laatste moment af te zien van een hoger beroep in de zaak.

Gullit zegt in gesprek met Story dat het "onbeschrijfelijk pijnlijk" is, dat hij tegenover zijn kinderen in de rechtszaal stond. "Dit wens ik mijn ergste vijand niet toe. Dat je in de rechtszaal recht tegenover je bloedeigen kinderen staat, met wie het contact altijd goed was, doet heel veel pijn. (..) En dat alles alleen maar omdat hun moeder op die manier alimentatie wil afdwingen."

De oud-voetballer zegt "alleen maar een goede vader te willen zijn" maar daar de kans niet voor te krijgen. "Ik wil ze alleen maar leren dat ze zélf voor hun geld moeten werken, dat werk een goede invulling van je leven is."

Geen vaste baan

Pensa en de twee kinderen van Gullit wonen in Italië, waar de wet voorschrijft dat ze recht hebben op een vergoeding van hun vader zolang ze geen vaste baan of eigen inkomen hebben. "Ik heb nu geen contact met Quincy en Cheyenne en heb geen idee hoe lang dat zo zal blijven. Ik denk dat iedereen zich kan voorstellen wat dat met je doet als vader. Ik mis ze heel erg. Ze zijn en blijven toch mijn kinderen."

Lees meer over:
Tip de redactie