Een man die beweert een geadopteerde zoon van Prince te zijn heeft een erfdeel opgeëist. 

Norman Yates Carthens claimt in een rechtszaak dat de in april overleden zanger hem in een testament 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) heeft nagelaten.

De man meldt in de documenten, die TMZ heeft ingezien, niet waar dit testament is en wanneer Prince hem heeft geadopteerd. De zus van Prince, Tyka, zegt dat er geen testament is. Daarom wordt het vermogen van Prince waarschijnlijk verdeeld over zijn zus en halfzussen en -broers.

Overige familieleden hebben tot het eind van deze week de tijd claims bij de rechtbank in te dienen. Vervolgens hebben ze een week de tijd hun claim bij te staan met bewijs zoals hun geboorteakte. Daarna wordt besloten of dit bewijsmateriaal voldoende is of dat er een DNA-test nodig is.

Zo heeft een vrouw, Regina Sorenson, net documenten ingediend waarin zij zegt dat zij en Prince dezelfde vader hadden. Ze wil volgens TMZ een DNA-test doen om haar relatie tot de zanger te bewijzen. Eerder dook al een gevangene op die zegt dat Prince zijn vader was. Ook heeft de dochter van een overleden halfbroer van Prince een deel opgeëist voor zichzelf en het elfjarige dochtertje van haar overleden broer.

Prince Day

De geboortedag van Prince dinsdag wordt in zijn thuisstaat Minnesota officieel gevierd als Prince Day. Dat heeft de gouverneur van die staat, Mark Dayton, aangekondigd. Hij moedigt alle inwoners van de staat aan om voor de gelegenheid paarse kleding te dragen.

Prince zou op 7 juni 58 jaar zijn geworden. Hij overleed op 21 april onverwachts bij hem thuis in Minneapolis.

In de aankondiging van de viering, die te vinden is op de website van de overheid van de staat, wordt Prince geprezen om het creëren van de zogenoemde 'Minneapolis sound'. Dit zou niet alleen hebben bijgedragen aan de wereldwijde roem van Minnesota, maar ook aan de economische groei van de staat.

Prince Day is vooralsnog geen jaarlijkse feestdag.