Acteur Woody Harrelson zou het liefste zien dat er mensen in de politiek komen die echt geven om hun medemens. Volgens Harrelson draait het tegenwoordig voor de huidige politici vooral om 'de grote zakenwereld', zegt hij tegen NU.nl.

"Ik zou het liefste een truc verzinnen waardoor het Congres (wetgevende instantie van Amerikaans parlement, red.) kan verdwijnen en er mensen komen die oprecht geven om de mensheid", aldus de Amerikaanse Harrelson wiens thuisland op dit moment in de ban is van de aanstaande presidentsverkiezingen.

De acteur is vanaf deze week te zien in de goochelaarsfilm Now You See Me 2, waar illusionisten met magie het proberen op te nemen tegen de onethische praktijken van een techmagnaat (Daniel Radcliffe). Deze man dwingt de illusionisten om een onmogelijke diefstal voor hem te plegen. Naast Harrelson spelen ook Michael Caine en Mark Ruffalo in de film.

Voor problemen in het echte leven zal magie geen remedie zijn, denkt de 54-jarige acteur. "Maar het zou fijn zijn als het kon helpen om de grote bedrijven aan te pakken. De bedrijven die de mensheid controleren en domineren. Zij schenden mensenrechten en hebben dagelijks een grote impact op Moeder Aarde."

Video: NU.nl spreekt cast Now You See Me 2

Daniel Radcliffe wil teleporteren om files te vermijden
Daniel Radcliffe wil teleporteren om files te vermijden

Komedie

In de film speelt Harrelson een komische illusionist die de gedachten van mensen leest, om ze daar vervolgens mee te chanteren.

Het komediegenre ligt de acteur, die ooit ook in de komische serie Cheers speelde, erg goed. "Het liefste zou ik alleen maar komedie en helemaal geen drama meer doen. Maar ik denk dat ik voorlopig nog wel in wat dramafilms zal gaan spelen", grapt Harrelson.

Now you see me 2 - Trailer
Now you see me 2 - Trailer