Harry Mens denkt dat het voor Nederland geen kwaad kan als een "klein Poetintje" het land zou besturen. "Want Nederland is onbestuurbaar. Het is een chaos."

De 69-jarige presentator denkt ook dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal gaan winnen, vertelt hij in Volkskrant Magazine. "En dat is ook nodig. Ik ben geen hater van Poetin, ook geen vriend trouwens, maar een klein Poetintje zou op dit moment geen kwaad kunnen."

Trump zal volgens Mens de arme mensen helpen. "Ik denk dat hij zich ontpopt als iemand met het hart op de goede plek."

"Natuurlijk zegt hij gekke dingen. Maar Sanders en Hillary roepen ook maar wat. Trump wordt steeds presidentiëler, dat merk je nu al."

Mens herkent iets van hemzelf in Trump. "Op sommige punten wel, ja. De Bolkesteinen van Nederland hebben mij destijds tegengehouden (om de politiek in te gaan, red.) en de Bolkesteinen van Amerika proberen nu Trump tegen te houden. Ik heb een bloedhekel aan Bolkestein, dat mag je gerust opschrijven. Een kwijl van een man."

Minister-president

Mens zou best de politiek nog in willen gaan, als zijn "verstand hem niet zou tegenhouden". "Maar ik weet zeker dat ik me zo druk zou maken dat ik een hartinfarct zou krijgen."

Als het aan Mens ligt komt er dan een gekozen minister-president, die enkele garanties krijgt. "Ik wil alleen dan wel de garantie dat ik zes jaar premier ben en niet kan worden afgezet. Dat is de enige manier om van Nederland wat te maken. (..) Een sociale, nette Poetin."