Amber Heard klaagt vriend Johnny Depp aan voor smaad

Amber Heard sleept komiek Doug Stanhope voor de rechter. De 30-jarige actrice zegt dat de goede vriend van haar ex Johnny Depp samen met nog een paar anderen een 'compleet onwaar en smadelijk' artikel over haar hebben geschreven.

In het artikel, dat werd gepubliceerd door The Wrap, wordt Heard beschuldigd van chantage en andere misdrijven.

Heard zou hebben verzonnen dat Depp haar heeft mishandeld om zo een royale financiële vergoeding te kunnen opstrijken tijdens de scheidingsprocedure.

In de rechtbankpapieren staat dat de beschuldigingen haar reputatie en carrière "vreselijk hebben geschaad". De actrice claimt dat de Depps 'machtige vertegenwoordigers' verschillende leugens hebben verspreid en dat het ze niet interesseert dat het allemaal niet waar is wat ze zeggen.

"Hun enige zorg was Depp te helpen door de reputatie van zijn vrouw door het slijk te halen. Zijn vrouw, die van Depp hield ondanks herhaalde fysieke en verbale mishandeling."

Spraakmakende onthullingen

Heard doet verder nog een paar onthullingen in de rechtbankpapieren. Zo zegt de actrice dat ze meerdere keren is geslagen en geschopt door Depp en dat ze zelfs een keer is gewurgd door de 52-jarige Pirates of the Caribbean-acteur, waardoor ze vreesde voor haar leven.

"Depp is een alcohol- en drugsverslaafde. Deze gewelddadige incidenten gebeurden vaak nadat Depp terugviel in een vicieuze cirkel van drank- en drugsmisbruik. Zijn drank- en drugsmisbruik is de afgelopen jaren ernstig toegenomen, net als zijn gewelddadige gedrag."

Heard laat aan People weten dat ze de opbrengsten van de rechtszaak, mocht ze winnen, zal doneren aan een goed doel dat huiselijk geweld bestrijdt.

Lees meer over:
Tip de redactie