Prince stierf aan 'onopzettelijke' overdosis zware pijnstiller

Testen wijzen uit dat de Amerikaanse zanger Prince stierf aan de gevolgen van een "onopzettelijke" overdosis van de krachtige pijnstiller fentanyl. 

Dat heeft de forensisch patholoog-anatoom die het onderzoek naar de doodsoorzaak leidde donderdag bekendgemaakt. 

De 57-jarige zanger werd op 21 april levenloos aangetroffen in een lift op Paisley Park.

Fentanyl is een synthetische opioïde, die nagenoeg dezelfde werking heeft als morfine. Eerder werd al gesuggereerd dat opioïden mogelijk een rol hebben gespeeld bij zijn dood en dat het zou gaan om een sterke pijnstiller zoals Percocet.

Fentanyl staat ook te boek als erg riskant en verslavend. Het gevaar van overdosering is groot. In het medisch rapport staat dat Prince zich het middel zelf heeft toegediend. Zijn overlijden was een gevolg van "fentanyl-vergiftiging" door onvoorzichtigheid.

Arts

Het is nog niet duidelijk of de arts die de popster heeft behandeld en hem recepten heeft voorgeschreven, mogelijk een rol speelde bij het overlijden van Prince. 

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen aangaande Prince opgevraagd. Daaruit moet blijken of er fouten zijn gemaakt.

Tussenlanding

Er wordt ook nog onderzoek gedaan naar een tussenlanding in Illinois die de zanger op 15 april wegens een medische noodsituatie moest maken.

Prince kreeg toen in het ziekenhuis een injectie met Narcan, een middel dat meestal wordt ingespoten bij een overdosis. Bekeken wordt of er in de privéjet een dokter met de zanger meereisde.

Lees meer over:
Tip de redactie